Gezinstherapie: Professionele begeleiding voor een sterker gezinsfundament.  Start jouw reis naar verbeterde communicatie en begrip.

Gezinstherapie

Elke dag ga je de strijd weer aan. Elke dag zoek je naar die verbinding. Het gezin lijkt wel uit allemaal verschillende eilandjes te bestaan, van communicatie is al helemaal geen sprake. Je had het jezelf allemaal zo anders voorgesteld.

 Merk jij dat in jouw gezin:

  • Veel onrust is
  • Irritatie en boosheid is
  • Iemand zich niet gezien en gehoord voelt
  • Jullie alsmaar doordenderen
  • Je kind alles zelf wil doen en nooit om hulp vraagt en jij daar het voorbeeld van bent.

Hoe fijn zou het zijn dat je ergens een handleiding kon downloaden waarin precies staat hoe jouw gezin werkt. Het lijkt onmogelijk, maar als ik je nu vertel dat het niet onhaalbaar is.

Als gezinstherapeut kan ik jou als ouder helpen bij het vinden van die handleiding! Heel eenvoudig en precies op maat. Niet meer vergelijken met andere gezinnen, maar leven vanuit jullie kracht! Stel je eens voor hoeveel stress en strijd dat scheelt!  

Als jij precies weet hoe jouw gezin “werkt” en wanneer jullie op je best zijn. Je weet hoe jullie, ieder op zijn eigen manier, de beste beslissingen maakt en creëert zo dus ook meer harmonie binnen je gezin en daarbuiten.

Gezinstherapie: Professionele begeleiding voor een sterker gezinsfundament.  Start jouw reis naar verbeterde communicatie en begrip.

"Geniet zoveel als je kan"

Hoe werkt gezinstherapie?

Tijdens een kennismakingsgesprek gaan we kijken waar je tegen aan loopt en waar jouw gezin behoefte aan heeft. Tijdens een eerste sessie leg ik jou uit hoe de energie van jullie stroomt en waarom het vastloopt. Je zult op basis van deze sessie ook vaak een gevoel van herkenning ervaren van “ow nu snap ik waarom hij/zij dit altijd zo doet”. Ook kijken we naar jullie afzonderlijke “handleiding” en komen we er zo achter waar jullie botsen, maar ook waar jullie elkaar aanvullen. En het belangrijkste nog wel waar jij als ouder hulp kan bieden wanneer jouw kind weer vast lijkt te lopen.

Het aantal sessies wat benodigd is hangt af van een aantal dingen. De grootte van het gezin (ja we kunnen ook kijken hoe broers en zussen elkaar beter kunnen begrijpen). Maar ook de behoefte die jij hebt als ouder om patronen te doorbreken en handvatten te krijgen om jouw gezin te helpen. Sessies zijn individueel te boeken of je kunt vast een serie van 3 of 5 sessies vooraf afnemen. De keuze ligt bij jou.

Wat zijn de kosten van een gezinscoach?

Silvia werkte een Human Design reading uit voor mijn zoontje. Als generator mama van een projector zoontje kreeg ik extra uitleg hoe hij in elkaar zit en hoe hij met dingen (anders) omgaat. Human Desing is een heel verhelderende tool om een kind met een ander profiel beter te begrijpen.
Silvia gaf veel uitleg met verduidelijkende voorbeelden. Ze is zeer rustig en stelde verdiepende vragen. Een aanrader!

Liesbet Aerts

Gezinstherapie: Professionele begeleiding voor een sterker gezinsfundament.  Start jouw reis naar verbeterde communicatie en begrip.

Het resultaat na het inschakelen van gezinstherapie

Na de sessies heb jij voor ieder lid van jouw gezin een handleiding. Jij beschikt over de handvatten om vervelende situaties voor te zijn. Boosheid en irritatie op te lossen voordat de boel ontploft. Je voelt dat er harmonie is in het gezin. Dat er meer begrip is voor elkaar. Je weet waar ieders kracht ligt en voelt genoeg zelfvertrouwen in het “opvoeden”.

Silvia Wiggers

Onbegrip binnen een gezin kan verschillende oorzaken hebben, zoals miscommunicatie, verschillende persoonlijkheden, waarden en overtuigingen, en gebrek aan empathie en begrip voor elkaars standpunten en gevoelens.

Ik laat jullie zien waar, vanuit jullie design, de verschillen zitten en hoe je hier mee om kan gaan. 

Na de sessie hebben jullie begrip voor elkaars verschillen en geven elkaar de ruimte om jezelf te mogen zijn!
×